Starch Meaning in Malayalam

  1. Starch is an important ingredient used in many Malaysian recipes. Starch comes from different types of plants and is used as a thickening agent, binder, and flavoring. There are many different types of starch and each has its own unique properties. Some common types of starch used in Malaysian cooking include arrowroot, tapioca, cornstarch, potato starch, and rice flour.
  2. There are numerous meanings to starch in Malayalam. This is due to its many usages across different contexts. Some of the most common usages include: as a noun meaning food, as a verb meaning to stop, to make stiff, and as adverb meaning gradually. Starch is also used as a prefix for words such as sthara (white), asthara (black), and athira (red).
  3. Starch is an important carbohydrate found in many plants. In Malayalam, starch means a type of food that is cooked and mashed into a thick paste.

1. പല മലേഷ്യൻ പാചകക്കുറിപ്പുകളിലും ഉപയോഗിക്കുന്ന ഒരു പ്രധാന ഘടകമാണ് അന്നജം. അന്നജം വിവിധതരം സസ്യങ്ങളിൽ നിന്നാണ് വരുന്നത്, കട്ടിയാക്കൽ ഏജന്റ്, ബൈൻഡർ, സുഗന്ധം എന്നിവയായി ഉപയോഗിക്കുന്നു. പലതരം അന്നജങ്ങൾ ഉണ്ട്, ഓരോന്നിനും അതിന്റേതായ പ്രത്യേക ഗുണങ്ങളുണ്ട്. മലേഷ്യൻ പാചകത്തിൽ ഉപയോഗിക്കുന്ന ചില സാധാരണ അന്നജങ്ങളിൽ ആരോറൂട്ട്, മരച്ചീനി, ധാന്യപ്പൊടി, ഉരുളക്കിഴങ്ങ് അന്നജം, അരിപ്പൊടി എന്നിവ ഉൾപ്പെടുന്നു.

2. അന്നജത്തിന് മലയാളത്തിൽ ധാരാളം അർത്ഥങ്ങളുണ്ട്. വ്യത്യസ്‌ത സന്ദർഭങ്ങളിൽ അതിന്റെ അനേകം ഉപയോഗങ്ങളാണ് ഇതിന് കാരണം. ഏറ്റവും സാധാരണമായ ചില പ്രയോഗങ്ങളിൽ ഇവ ഉൾപ്പെടുന്നു: ഭക്ഷണം എന്നർത്ഥമുള്ള നാമം, നിർത്തുക എന്നർത്ഥം വരുന്ന ഒരു ക്രിയ എന്ന നിലയിൽ, കഠിനമാക്കുക, ക്രമേണ ക്രിയാവിശേഷണം. സ്റ്റാർ (വെളുപ്പ്), ആസ്തര (കറുപ്പ്), ആതിര (ചുവപ്പ്) തുടങ്ങിയ പദങ്ങളുടെ ഉപസർഗ്ഗമായും അന്നജം ഉപയോഗിക്കുന്നു.

3. പല സസ്യങ്ങളിലും കാണപ്പെടുന്ന ഒരു പ്രധാന കാർബോഹൈഡ്രേറ്റാണ് അന്നജം. മലയാളത്തിൽ അന്നജം എന്നാൽ പാകം ചെയ്ത് ചതച്ചുണ്ടാക്കുന്ന ഒരു തരം ഭക്ഷണം എന്നാണ് അർത്ഥമാക്കുന്നത്.

Leave a Comment