Pannel meaning in Tamil

In Tamil, the word for “panel” is பலகை (palakai) or பலகம் (palakam). It can refer to a group of people assembled for a purpose or a flat surface or board used for various purposes such as a wall, floor or roof.

Story about Panel

Once upon a time, there was a village that was facing a severe water shortage. The villagers were worried and held a meeting to discuss the problem. They decided to form a panel of experts to investigate the issue and come up with a solution.

The panel consisted of a hydrologist, an engineer, and a community leader. They visited the village and conducted a thorough study of the water sources and the community’s water usage. After a week of investigation, the panel presented their findings to the village council.

They discovered that the main problem was that the village’s only well was running dry and the nearby river was also suffering from low water levels. The panel suggested building a reservoir to collect and store rainwater, as well as drilling a new well.

The village council was impressed with the panel’s recommendations and immediately put their plan into action. Soon, the reservoir was built and the new well was drilled. The villagers were thrilled to have a reliable source of water once again.

Thanks to the panel’s expertise and hard work, the village was able to overcome their water crisis and thrive once more.

This story illustrates how a panel of experts can come together to solve a problem and provide a solution that benefits the community.

Panel meaning in Tamil

குழு என்பது விவாதிப்பதற்கும், விசாரணை செய்வதற்கும் அல்லது முடிவெடுப்பதற்கும் கூடியிருக்கும் நபர்களின் குழுவாகும். ஆலோசனை வழங்க அல்லது முடிவுகளை எடுக்க கூடிய ஒரு குறிப்பிட்ட துறையில் உள்ள நிபுணர்களின் குழு அல்லது குழுவையும் இது குறிப்பிடலாம். கட்டுமானத்தில், இது ஒரு சுவர், தளம் அல்லது கூரையின் ஒரு பகுதியை உருவாக்கும் மரம் அல்லது உலோகம் போன்ற ஒரு தட்டையான பொருளைக் குறிக்கிறது. தொழில்நுட்பத்தில், இது ஒரு சாதனம் அல்லது நிரலுக்கான கட்டுப்பாட்டு இடைமுகத்தைக் குறிக்கிறது.
Kuḻu eṉpatu vivātippataṟkum, vicāraṇai ceyvataṟkum allatu muṭiveṭuppataṟkum kūṭiyirukkum naparkaḷiṉ kuḻuvākum. Ālōcaṉai vaḻaṅka allatu muṭivukaḷai eṭukka kūṭiya oru kuṟippiṭṭa tuṟaiyil uḷḷa nipuṇarkaḷiṉ kuḻu allatu kuḻuvaiyum itu kuṟippiṭalām. Kaṭṭumāṉattil, itu oru cuvar, taḷam allatu kūraiyiṉ oru pakutiyai uruvākkum maram allatu ulōkam pōṉṟa oru taṭṭaiyāṉa poruḷaik kuṟikkiṟatu. Toḻilnuṭpattil, itu oru cātaṉam allatu niralukkāṉa kaṭṭuppāṭṭu iṭaimukattaik kuṟikkiṟatu.

The literal meaning of பலகை (palakai) in Tamil

The literal meaning of the word “பலகை” (palakai) in Tamil is “many surfaces” or “many boards”. “பலகம்” (palakam) is the root word which means surface or a board, “பல” (pala) means many, so combining the two words, it becomes “many surfaces” or “many boards” It can refer to a panel in construction, a group of people assembled for a purpose, or a board used for various purposes such as a wall, floor or roof.

Google Translate Translation of the panel in Tamil

கதவு ஆகியவற்றின் பகுதி: panel

Panel meaning in Construction

In construction, it refers to a flat piece of material, such as wood or metal, that forms part of a wall, floor, or roof. In technology, it refers to a control interface for a device or program.

How to pronounce “panel” in English

The word “panel” is pronounced as “PAN-el”, with an emphasis on the first syllable. The “a” sound is pronounced like “pan” in “pancake” and “el” is pronounced like “el” in “elevator”.

How to pronounce “panel” in Tamil

In Tamil, the word for “panel” is பலகை (palakai) or பலகம் (palakam). The pronunciation of “பலகை” would be “pa-la-kai” and “பலகம்” would be “pa-la-kam”.

The etymology of the word “Pannel” or “Panel”

The word “panel” comes from the Old French word “panneau,” which means “a piece of cloth.” This word was used in the 14th century to refer to a flat piece of wood or metal used as part of a wall, floor, or roof. Later, in the 15th century, it came to mean a group of people assembled to discuss or make decisions. The word “panel” entered the English language in the late 15th century, and the variant spelling “pannel” is an older spelling that is sometimes still used today.

Etymology of the word பலகை (palakai) in Tamil

The word பலகை (palakai) in Tamil is derived from பலகம் (palakam) which means a board or a flat surface. The word “பலகம்” is made up of two parts, “பலகம்” (palakam) which means board or surface and “பல” (pala) which means many. So it literally means many boards or many flat surfaces. The word is used to refer to a panel in construction, a group of people assembled for a purpose, or a board used for various purposes such as a wall, floor or roof.

Usage of “pannel” in different sentences in Tamil

  1. நிபுணர்கள் குழு அடுத்த வாரம் கூடி முன்மொழிவை விவாதிக்கும்.
  2. மேற்கூரையில் உள்ள சோலார் பேனல் சரியாக வேலை செய்யவில்லை.
  3. சுவரில் இருந்த பேனலில் விரிசல் ஏற்பட்டது.
  4. குழு விவாதம் மிகவும் தகவலறிந்ததாக இருந்தது.
  5. நீதிபதிகள் குழு இறுதி முடிவை எடுக்கும்.
  6. அடித்தளத்தில் உள்ள மின் பேனல் மேம்படுத்தப்பட வேண்டும்.
  7. மாநாட்டில் விஞ்ஞானிகள் குழு தங்கள் கண்டுபிடிப்புகளை முன்வைக்கும்.
  8. பட்ஜெட் குறித்து விவாதிக்க ஆலோசகர்கள் குழு கூடும்.
  9. கல்வியாளர்களின் குழு பாடத்திட்ட மாற்றங்களுக்கான பரிந்துரைகளை வழங்கும்.
  10. கட்டிடக் கலைஞர்களின் குழு புதிய கட்டிடத்தை வடிவமைக்கும். “பேனல்” என்பது “பேனல்” என்பதன் மாறுபாடான எழுத்துப்பிழை என்பதை நினைவில் கொள்ளவும், மேலும் இது குறைவான பொதுவானதாகவும் தரம் குறைந்ததாகவும் கருதப்படுகிறது.

In Tamil slang language, the useful sentences having “pannel” or “panel” are given below:

  1. Nipuṇarkaḷ kuḻu aṭutta vāram kūṭi muṉmoḻivai vivātikkum.
  2. Mēṟkūraiyil uḷḷa cōlār pēṉal cariyāka vēlai ceyyavillai.
  3. Cuvaril irunta pēṉalil virical ēṟpaṭṭatu.
  4. Kuḻu vivātam mikavum takavalaṟintatāka iruntatu.
  5. Nītipatikaḷ kuḻu iṟuti muṭivai eṭukkum.
  6. Aṭittaḷattil uḷḷa miṉ pēṉal mēmpaṭuttappaṭa vēṇṭum.
  7. Mānāṭṭil viññāṉikaḷ kuḻu taṅkaḷ kaṇṭupiṭippukaḷai muṉvaikkum.
  8. Paṭjeṭ kuṟittu vivātikka ālōcakarkaḷ kuḻu kūṭum.
  9. Kalviyāḷarkaḷiṉ kuḻu pāṭattiṭṭa māṟṟaṅkaḷukkāṉa parinturaikaḷai vaḻaṅkum.
  10. Kaṭṭiṭak kalaiñarkaḷiṉ kuḻu putiya kaṭṭiṭattai vaṭivamaikkum. “Pēṉal” eṉpatu”pēṉal” eṉpataṉ māṟupāṭāṉa eḻuttuppiḻai eṉpatai niṉaivil koḷḷavum, mēlum itu kuṟaivāṉa potuvāṉatākavum taram kuṟaintatākavum karutappaṭukiṟatu.

Similar words / Synonyms of பலகை (palakai) in Tamil

Synonyms of பலகை (palakai) in Tamil:

  1. பலகம் (palakam) – board, surface
  2. பலகக்கடி (palakakkadi) – a panel
  3. பலகைக்கடி (palakaikkadi) – a panel
  4. சாளரம் (saalaram) – a platform
  5. கட்டி (katti) – board
  6. பலகம் (palagam) – a flat surface
  7. சாளரம் (saalaram) – a surface
  8. அறிமுகம் (arimukam) – an interface

Opposite words of pannel / Antonyms of பலகை (palakai) in Tamil

  1. உருவம் (uruvam) – roundness
  2. பலை (pali) – a curve
  3. குறிப்பிடம் (kurippidam) – a notch
  4. வட்டம் (vattam) – a bend
  5. சக்கரம் (sakkaram) – a corner
  6. கோடு (kodu) – a peak
  7. பரிமாணம் (parimaanam) – a measurement
  8. பெரியவை (periyavai) – a big

Hypernyms of panel word in Tamil

  1. குழு – ஒரு பொதுவான நோக்கத்திற்காக ஒன்று கூடும் நபர்கள் அல்லது பொருட்களின் தொகுப்பு
  2. குழு – ஒரு குறிப்பிட்ட செயல்பாட்டைச் செய்ய நியமிக்கப்பட்ட அல்லது தேர்ந்தெடுக்கப்பட்ட நபர்களின் குழு
  3. பலகை – ஒரு தட்டையான மேற்பரப்பு அல்லது ஒரு பகிர்வு அல்லது மூடுதல் போன்ற பொருள்
  4. சட்டசபை – ஒரு பொது நோக்கத்திற்காக ஒன்று கூடிய மக்கள் குழு
  5. கவுன்சில் – முடிவுகளை எடுக்க அல்லது ஆலோசனை வழங்குவதற்காக ஒன்று கூடும் ஒரு குழு.

Kuḻu – oru potuvāṉa nōkkattiṟkāka oṉṟu kūṭum naparkaḷ allatu poruṭkaḷiṉ tokuppu

Kuḻu – oru kuṟippiṭṭa ceyalpāṭṭaic ceyya niyamikkappaṭṭa allatu tērnteṭukkappaṭṭa naparkaḷiṉ kuḻu

Palakai – oru taṭṭaiyāṉa mēṟparappu allatu oru pakirvu allatu mūṭutal pōṉṟa poruḷ

Caṭṭacapai – oru potu nōkkattiṟkāka oṉṟu kūṭiya makkaḷ kuḻu

Kavuṉcil – muṭivukaḷai eṭukka allatu ālōcaṉai vaḻaṅkuvataṟkāka oṉṟu kūṭum oru kuḻu.

Hyponyms of word பலகை (palakai)

A few hyponyms of the word பலகை (palakai) in Tamil:

  1. வட்டில்பலகை (vattilpalakai) – a wall panel
  2. மேல்பலகை (melpalakai) – a roof panel
  3. கிழில்பலகை (kizhilpalakai) – a floor panel
  4. உடல்பலகை (udalpalakai) – a body panel
  5. வண்ணபலகை (vaṇṇapalakai) – a colored panel

Words that rhyme with பலகை (palakai)

  1. காய்கை (kaaykai) – ripe fruit
  2. வயிற்றை (vayittai) – a young plant
  3. குறிப்பை (kurippai) – a mark
  4. விளக்கை (vilakkai) – explanation
  5. துறக்கை (thurakkai) – opening

What is another word for பலகை (palakai)?

A few words that can be used as an alternative for பலகை (palakai) in Tamil:

  1. பலகம் (palakam) – board, surface
  2. சாளரம் (saalaram) – platform
  3. கட்டி (katti) – board
  4. அறிமுகம் (arimukam) – interface
  5. கட்டிக்கடி (kattikadi) – a board
  6. கட்டிக்கடை (kattikadai) – a panel
  7. பலகக்கடி (palakakkadi) – a panel

FAQs about Pannel/panel

What is the purpose of a panel?

A panel is typically a group of people assembled to discuss, investigate, or make decisions on a specific topic or issue. They may be composed of experts in a particular field, or represent a cross-section of a community.

What are the types of panels?

There are several types of panels, including decision-making panels, expert panels, and focus groups. Decision-making panels are typically composed of elected or appointed officials who make decisions on behalf of a larger group. Expert panels are composed of individuals with specific expertise in a particular field. Focus groups are small groups of people selected to participate in a survey or discussion to provide feedback on a specific topic.

How are panel members selected?

The selection process for panel members varies depending on the type of panel and the organization or entity that is creating it. In some cases, panel members may be appointed by a government or organization, while in others they may be elected by a larger group. In some cases, panel members may be chosen based on their expertise or qualifications in a specific field.

What is the role of a panel moderator?

A panel moderator is responsible for managing and facilitating a panel discussion. They introduce the panellists, keep the discussion on track, and ensure that all panelists have an opportunity to speak. They also may pose questions to the panellists and manage the Q&A session with the audience.

How long does a panel discussion typically last?

The length of a panel discussion can vary depending on the topic and the number of panelists. A typical panel discussion lasts between 45 minutes to an hour, but it can be shorter or longer.

ஒரு குழுவின் நோக்கம் என்ன?
குழு என்பது பொதுவாக ஒரு குறிப்பிட்ட தலைப்பு அல்லது பிரச்சினையில் விவாதிக்க, விசாரணை அல்லது முடிவுகளை எடுக்க கூடியிருக்கும் நபர்களின் குழுவாகும். அவர்கள் ஒரு குறிப்பிட்ட துறையில் நிபுணர்களைக் கொண்டதாக இருக்கலாம் அல்லது ஒரு சமூகத்தின் குறுக்கு பிரிவை பிரதிநிதித்துவப்படுத்தலாம்.
பேனல்களின் வகைகள் என்ன?
முடிவெடுக்கும் பேனல்கள், நிபுணர் பேனல்கள் மற்றும் ஃபோகஸ் குழுக்கள் உட்பட பல வகையான பேனல்கள் உள்ளன. முடிவெடுக்கும் குழுக்கள் பொதுவாக ஒரு பெரிய குழுவின் சார்பாக முடிவுகளை எடுக்கும் தேர்ந்தெடுக்கப்பட்ட அல்லது நியமிக்கப்பட்ட அதிகாரிகளால் ஆனது. நிபுணர் குழுக்கள் ஒரு குறிப்பிட்ட துறையில் குறிப்பிட்ட நிபுணத்துவம் கொண்ட நபர்களைக் கொண்டவை. ஃபோகஸ் குழுக்கள் என்பது ஒரு குறிப்பிட்ட தலைப்பில் கருத்துக்களை வழங்குவதற்காக ஒரு கணக்கெடுப்பு அல்லது கலந்துரையாடலில் பங்கேற்க தேர்ந்தெடுக்கப்பட்ட நபர்களின் சிறிய குழுக்கள்.
குழு உறுப்பினர்கள் எவ்வாறு தேர்ந்தெடுக்கப்படுகிறார்கள்?
குழு உறுப்பினர்களுக்கான தேர்வு செயல்முறை பேனலின் வகை மற்றும் அதை உருவாக்கும் நிறுவனம் அல்லது நிறுவனத்தைப் பொறுத்து மாறுபடும். சில சந்தர்ப்பங்களில், குழு உறுப்பினர்கள் அரசாங்கம் அல்லது அமைப்பால் நியமிக்கப்படலாம், மற்றவற்றில் அவர்கள் ஒரு பெரிய குழுவால் தேர்ந்தெடுக்கப்படலாம். சில சந்தர்ப்பங்களில், குழு உறுப்பினர்கள் ஒரு குறிப்பிட்ட துறையில் அவர்களின் நிபுணத்துவம் அல்லது தகுதிகளின் அடிப்படையில் தேர்ந்தெடுக்கப்படலாம்.
பேனல் மதிப்பீட்டாளரின் பங்கு என்ன?
குழு விவாதத்தை நிர்வகிப்பதற்கும் எளிதாக்குவதற்கும் ஒரு குழு மதிப்பீட்டாளர் பொறுப்பு. அவர்கள் பேனல் உறுப்பினர்களை அறிமுகப்படுத்துகிறார்கள், விவாதத்தை தொடர்ந்து நடத்துகிறார்கள், மேலும் அனைத்து பேனல் உறுப்பினர்களும் பேசுவதற்கான வாய்ப்பை உறுதி செய்கிறார்கள். அவர்கள் குழு உறுப்பினர்களிடம் கேள்விகளை எழுப்பலாம் மற்றும் பார்வையாளர்களுடன் கேள்வி பதில் அமர்வை நிர்வகிக்கலாம்.
ஒரு குழு விவாதம் பொதுவாக எவ்வளவு காலம் நீடிக்கும்?
குழு விவாதத்தின் நீளம் தலைப்பு மற்றும் குழு உறுப்பினர்களின் எண்ணிக்கையைப் பொறுத்து மாறுபடும். ஒரு வழக்கமான குழு விவாதம் 45 நிமிடங்கள் முதல் ஒரு மணிநேரம் வரை நீடிக்கும், ஆனால் அது குறுகியதாகவோ அல்லது நீண்டதாகவோ இருக்கலாம்.

Conclusion

In conclusion, a panel is a group of people assembled to discuss, investigate, or make decisions on a specific topic or issue. They can be composed of experts in a particular field, elected or appointed officials, or a cross-section of a community. The selection process of panel members varies depending on the type of panel and the organization or entity that is creating it. The role of a panel moderator is to manage and facilitate the discussion, introduce the panelists, and ensure that all panellists have an opportunity to speak. The duration of a panel discussion can vary from 45 minutes to an hour. Panels can be used in various fields such as construction, technology, and decision-making.

Leave a Comment